Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Eric Ljunggren slutar som chefredaktör för Metro

Eric Ljunggren.
Eric Ljunggren. Foto: Henrik Montgomery/TT

I februari tidigare i år köpte finansmannen Mats Qviberg Metro. Nu letar koncernen efter en ny chefredaktör till gratistidningen.

Den tidigare DN-medarbetaren Eric Ljunggren slutar som chefredaktör för tidningen Metro.

Martin Jönsson: Vad vill Mats Qviberg med Metro?

1995 var Ljunggren som 16-åring med och grundade Metro, mellan 2011 och 2015 var han redaktör för DN Stockholm, 2015 återvände han till Metro som chefredaktör

Nu blir Eric Ljunggren vice vd i Metro-koncernen.

– Han kommer att jobba med helhetsbilden och affärsutvecklingen av Metro som är ett digitalt mediehus. Jag ser mycket fram emot att samarbeta med honom, säger Christen Ager-Hanssen, styrelseordförande i Metro.

Ny chefredaktör blir enligt Dagens Opinion Staffan Erfors. Erfors är i nuläget chefredaktör på affärssajten Realtid, han har tidigare varit reporter på Expressen. Mellan 2002 och 2008 var han chefredaktör för Kvällsposten.

— Det är inga uppgifter som jag kan bekräfta, vi har fortfarande ett par kandidater att ta ställning till, säger Christen Ager-Hanssen.

Metro kommer i framtiden att gå mot att bli ett livsstils- och featuremagasin mer än en nyhetstidning, utrymme för debatt kommer dock fortfarande ges.

– Det är särskilt viktigt att den nya chefredaktören har förståelse för de områdena – lifestyle och feature. Besked om vem det blir kommer att lämnas i månadsskiftet, säger Christen Ager-Hanssen.