Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Cashewströssel

Foto: Eva Tedesjö

Det här strösslet går också att göra av andra osalta nötter. Det passar till grillat kött, som fläskkotletter men även till fisk eller som toppning till olika sallader. Kan stötas till fint strössel eller användas ostött.

Ingredienser. Cashewströssel

4-6 portioner
10 minuter
1 msk olivolja
2 ½ dl osalta cashewnötter
1 msk finhackad grön chili
1 dl färska finhackade korianderblad
1-2 krm salt
¼ gurka

1. Stek cashewnötterna i olja på låg värme under omrörning tills de får en fin ljusbrun färg. Tillsätt chili och koriander och låt allt fräsa någon minut till. Salta.
2. Skala och klyv gurka och gröp ur kärnorna i mitten. Skär gurkan till halvmånar. Blanda med strösslet.