Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Mördegssmul med citronmeliss

Foto: Eva Tedesjö

Mördeg är så gott i sig som toppning på glass, bär, frukt och olika krämer. Här får den en liten lätt citruston av örtkryddan.

Ingredienser. Mördegssmul med citronmeliss

6-8 portioner
½ timme
100 g smör
2 dl vetemjöl eller lite mer
3 msk strösocker
1 krm salt
Till servering:
2 msk finhackad citronmeliss

1. Sätt ugnen på 180 grader. Arbeta ihop ingredienserna i en bunke. Smula dem över en plåt med bakplåtspapper.
2. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter tills smulet får lätt gyllene färg. Låt svalna.
3. Blanda i citronmeliss.