Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Örtströssel

Foto: Eva Tedesjö

Lite gott surdegsbröd tillsammans med stekta örter. Enkelt och gott till grillad, stekt eller kokt fisk, skaldjur eller en sallad.

Ingredienser. Örtströssel

4-6 portioner
10 minuter
3 dl tärnat eller hackat vitt bröd
1 dl finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
1 tsk selleriblad eller libsticka
2 msk smör
1 msk olivolja
lite salt

1. Stek brödtärningarna i smör och olja med persilja, gräslök och selleriblad på medelgod värme under omrörning i ett par minuter.
2. Smaka av. Salta eventuellt. Låt svalna. Förvara svalt.