Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Sensommarkräm

Foto: Alexander Mahmoud

Saftkräm är en riktig klassiker som mellanmål. Använd bara riktigt bra ekologisk saft. Får ni tag på fläderbärssaft blir krämen i kombination med svartvinbärssaft en kräm med lite kärv och vuxen smak. Med hallonsaft blir karaktären snällare. Mängden saft är förstås beroende av hur koncentrerad saften är. Man får prova sig fram och hälla på mer saft om det behövs.

Ingredienser. Sensommarkräm

4 portioner
15 minuter
2 dl svartvinbärssaft
1 dl fläderbärssaft eller hallonsaft
5 dl vatten
4 msk potatismjöl
lite strösocker

1. Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull.
2. Koka upp under omrörning tills krämen tjocknar. Ta av från värmen på en gång. Häll upp krämen i en skål för att svalna. Strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan.
3. Servera krämen sval eller kall med mjölk eller gräddmjölk