Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Snabbt och säkert med digital plånbok

Med alla kort- och leveransaddressuppgifter samlade i en digital plånbok går det betydligt snabbare att avsluta ett köp på nätet. Enklare och säkrare kortbetalningar gör e-handeln mer attraktiv, både för konsumenter och handlare.

Läs mer här om hur Masterpass fungerar

Omsättningen på nätet fortsätter att växa. Enligt E-barometern ökade den svenska e-handeln med 16 procent, motsvarande 8 miljarder kronor under 2016.

Man handlar på nätet för att det spar tid och för att det är enkelt. Ett snabbt köp i en e-handelsbutik kan dock bromsas upp när det är dags för betalningen. Rapporten Svensk E-handel visar att nästan hälften av konsumenterna någon gång har avbrutit ett köp på nätet. Det kan bero på att butiken inte erbjuder det betalsätt man föredrar, att man måste registrera sig etc.

– Många gånger är betalningsprocessen online alltför komplicerad och tidskrävande. Att kunna erbjuda en enkel, snabb och säker betalningsupplevelse är viktigt för dagens e-handlare, säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef på Mastercard Norden och Baltikum.

Alla kortuppgifter på ett ställe
En krånglig betalningsprocess är en nackdel både för kunder och för e-handelsbutiker, men nu finns en snabb och säker lösning på problemet; alla kortnummer och leveransadressuppgifter samlas i en digital plånbok och informationen behöver bara registreras en enda gång.

– När man ska betala loggar man enkelt in i den digitala plånboken med mobilt bank-id och godkänner köpet.  Snabbt, smidigt och en lösning som ligger helt rätt i vår allt mer digitaliserade tid, säger Mats Taraldsson.

Den digitala plånboken Masterpass fungerar med alla bank-, betal- och kreditkort, både Mastercard-kort samt kort från andra varumärken. Förutom kortuppgifterna sparas också en eller flera leveransadresser tryggt i Masterpass.

– När kundens information är inlagd har den digitala plånboken precis samma innehåll som en riktig plånbok, men säkert sparat digitalt, säger Mats Taraldsson. 

I Sverige är Masterpass kopplat till Mobilt BankID för ett extra lager av säkerhet. 

Fakta – Masterpass
- Masterpass är en digital plånbok där man enkelt och tryggt sparar alla sina kort- och leveransadressuppgifter
- Masterpass är en global betallösning som fungerar i Sverige och världen över
- För att logga in används Mobilt BankID
- Det går att registrera bankkort, betal- och kreditkort oavsett varumärke, dvs inte enbart Mastercard-kort.
- För att betala på nätet klickar man sedan på Masterpass-knappen på e-handelssidan. Med några få klick är köpet genomfört.
- Masterpass ges ut av din bank. För att se alla anslutna banker i Sverige, vänligen besök www.masterpass.com

Förenkla kortbetalningarna, läs mer här!