Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

William Nylander avgjorde mot Boston och närmar sig bonus

Tampa. William Nylander sköt sig ytterligare ett mål närmare rookiebonusen på 212.500 dollar med sitt matchvinnande mål mot Boston.

Även Viktor Arvidsson ökade på sin målskörd i natt.

Toronto tog en viktig 4–2-seger hemma mot Boston i kampen om att ta en slutspelsplats i NHL. Avgörandet kom sent och William Nylander var inblandad.

Först med 1.57 kvar gjorde Toronto 2–1 i powerplay. Boston tog ut målvakten och satsade på en kvittering. Då kunde Nylander göra sitt 19:e mål för säsongen i tom bur med 1.13 kvar.

Ett mål till och han får sin första check med rookiebonusen på 212.500 dollar. Boston gav inte upp utan fortsatte utan målvakt. Då sköt Nazem Kadri 4–1. Också det i tom bur, med 51 sekunder kvar.

I de händelserika slutminuterna hann Boston få in ett tröstmål till, men då var det bara 10 sekunder kvar. Danske målvakten Frederik Andersen gjorde återigen en stormatch med 32 räddningar.

– Det var jättekul. Man tänker inte ens på tiden, utan bara spelar på. Det är som när man var barn och spelade ute på gatan. Man spelar tills det blir mörkt, sa han till nhl.com om det ovanliga att klockan i Air Canada Centre inte fungerade de två första perioderna.

Den kom dock i gång till den tredje.

Viktor Arvidsson inledde målskyttet hemma mot Arizona. En back skulle rensa och pucken träffade Arvidsson som kom störtande mot mål. Det var hans 27:e fullträff för säsongen. Nashville vann med 3–1 sedan Oliver Ekman Larsson reducerat i powerplay på slutet.

Förlusten för Arizona betyder att laget därmed inte ens teoretiskt kan ta sig till slutspel.

Buffalo vann med 2–1 i Detroit mycket tack vare Robin Lehner i mål. Han tog 34 skott och släppte bara ett som Henrik Zetterberg fick en assist på.

Connor McDavid återtog ledningen i NHL:s poängliga efter assist till båda målen när Edmonton hemmaslog Los Angeles med 2–0.