Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Börsen avslutade veckan uppåt

Stockholmsbörsen gick svagt uppåt under veckans sista handelsdag. OMXS-index hade vid stängning gått upp 0,2 procent till 564,0.

Det innebär att indexet landade på plus 0,2 procent för hela handelsveckan.

Bland tungviktarna rusade SSAB:s aktie uppåt med 8,1 procent sedan stålkoncernen redovisat ett resultat för årets första kvartal som låg väsentligt högre än väntat.

Bra gick även Husqvarna, vars aktie lyfte 4,4 procent efter en delårsrapport.

Den rapporterande mediekoncernen MTG är samtidigt bromskloss sedan man inte nått upp till marknadens förväntningar i en kvartalsrapport. MTG-aktien föll med 7,6 procent.
Godistillverkaren Cloetta var en annan förlorare bland rapporterande bolag, med ett kursfall på 4,8 procent efter en delårsrapport.

Parisbörsens CAC-index backade med 0,3 procent. Marknadsoron har tilltagit inför det ovissa franska presidentvalet i helgen sedan IS tagit på sig en dödlig attack mot polis i Paris i torsdags.

Londonbörsens FTSE-index gick upp 0,05 procent och Frankfurts DAX-index steg 0,3 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.