Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Jobb & Karriär

Ericssoningenjörer får sluta samtidigt som nya anställs

Rekryteringsansvariga Anki Ljung på Ericsson letar nya ingenjörer, samtidigt som bolaget gör sig av med de gamla.
Rekryteringsansvariga Anki Ljung på Ericsson letar nya ingenjörer, samtidigt som bolaget gör sig av med de gamla. Foto: Marc Femenia

Ericsson har gjort stora nedskärningar under den senaste tiden och fler kan vara på gång. Trots det ska rekryteringsansvariga Anki Ljung hitta nya ingenjörer som ska göra bolaget ledande inom 5G-tekniken.

I veckan kom Ericssons delårsrapport för de första tre månaderna och vd Börje Ekholm flaggar för fler sparpaket när han skriver att ”det befintliga kostnads- och effektiviseringsprogrammet ger inte tillräckliga effekter”.

Ericsson har koncentrerat en större del av sin verksamhet inom forskning och utveckling, FoU, till Sverige. Men i oktober beslutade företaget att göra sig av med 800 anställda inom FoU. Samtidigt skulle de nyrekrytera 1.000 anställda i Sverige inom de kommande tre åren för att bygga upp kompetens inom ny teknik.

Anki Ljung, rekryteringsansvarig på Ericsson berättar:

– Vi har ett stort behov av ingenjörer, främst inom 5G-teknik, molnteknik och sakernas internet, till exempel vad som händer när man kopplar ihop en hushållsapparat med internet och utvecklingen av det.

För tillfället ska Ericsson rekrytera 300 ingenjörer till dessa områden.

– Det är en spännande tid för ingenjörer att komma in i den här utvecklingen. Det är en del i Ericssons strategi att satsa på nya områden. Det är morgondagens lösningar där vi behöver förstärka oss med nya ingenjörer för att behålla vår position.

Men Ericsson har fått kritik för att de inte valde att vidareutbilda den förra personalen som fick lämna bolaget.

Varför kunde inte de tidigare anställda jobba med de nya affärsområdena?

– Vi behöver förstärka inom andra kompetensområden, svarar Anki Ljung.

Per Norlander, som är koncernfacklig förhandlare på Ericsson, är en av dem som har varit kritisk till att Ericsson inte har erbjudit kompetensutveckling för den personalen som fick sluta. ”Det här drar Ericssons varumärke i smutsen”, sade han i Sydsvenskan i november.

Enligt senaste Ingenjörsbarometern som gjordes i oktober av Sveriges Ingenjörer och Ny Teknik har Ericsson tappat positioner under de senaste åren. Efter att ha varit på tredje plats åren 2012–2014 har de dalat och var sexa år 2015. Förra året placerade de sig på en åttonde plats. Trenden är alltså nedåtgående.

Trots det har Anki Ljung inte märkt att det skulle vara svårare att rekrytera på grund av de senaste årens nedskärningar eller på grund av bristen på ingenjörer i Sverige.

– Vi har haft ett högt söktryck på de nya tjänsterna. Vi letar efter både erfarna ingenjörer och nyutexaminerade inom de här specifika områdena. Nyutexaminerade har en annan kompetens från universitet som vi kan plocka in medan de erfarna har en annan kompetens, säger Anki Ljung.

I samband med nedskärningarna i oktober uppgav Ericsson att de främst kommer att nyrekrytera från universitet och högskolor.

– Inom vissa områden utbildas det väldigt få och de är svårare att rekrytera. Vi ser gärna att flera unga, särskilt tjejer, blir teknikintresserade och söker sig till de här utbildningarna.

Enligt Anki Ljung ställer de unga också vissa krav.

– De yngre uttrycker att de vill ha kontinuerlig kompetensutveckling och inte endast ett utvecklingssamtal per år eller gå en utbildning.

Men de senaste nedskärningarna inom FoU visar att kompetensutveckling inte alltid är något Ericsson satsar på.

– När vi rekryterar får vi höra att det är lockande att bli kollega med forskare som är världsledande inom till exempel 5G-teknik. På så vis får de anställda tillgång till mycket lärande som bidrar till daglig kompetensutveckling samtidigt som man har tillgång till långsiktigt lärande i andra format, säger Anki Ljung.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.