Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Jobb & Karriär

Företagen söker kompetenser som finns hos pensionärerna

Robin Brokvist och Jim Karlsson såg att det saknades ett sätt för äldre tjänstemän att komma i kontakt med potentiella arbetsgivare.
Robin Brokvist och Jim Karlsson såg att det saknades ett sätt för äldre tjänstemän att komma i kontakt med potentiella arbetsgivare. Foto: Emil Hammarström

Flera äldre vill fortsätta jobba trots att de har gått i pension. Robin Brokvist och Jim Karlssons nya uppdragsförmedling ska göra det enkelt för pensionerade tjänstemän att hitta uppdrag.

Det hela började med att Robin Brokvists far gick i pension och började leta efter extrauppdrag. Han hade tidigare jobbat som konstruktör och arbetsledare. Det mesta han hittade var jobb inom trädgårdsarbete och vaktmästeri, men inget som direkt matchade hans kunskap.

– Jag sade på skoj till min pappa: Ska vi inte dra igång en ”arbetsförmedling” för pensionärer? Men det var han inte så sugen på, säger Robin Brokvist.

Idén låg och grodde ett tag innan Robin Brokvist ringde sin barndomskompis och tillika revisor, Jim Karlsson, för att lägga fram iden.

– Jim blev tyst en stund och sedan sade han: ”Det kör vi på”.

Jobbet har fortsatt sedan dess och nyligen lanserades webbsidan Jiro Pro som ska matcha arbetsgivare och arbetstagare. På hemsidan skapar de som söker uppdrag en profil och fyller i vad de har arbetat med samt vilka tidpunkter som de kan tänka sig att jobba.

– Det ska vara flexibelt för pensionärer. Mellan januari och mars är många kanske utomlands och åker husbil eller är i lägenheten i Spanien. Då kan de fylla i att de kan jobba från april till november och så matchas du mot de uppdragen, säger Robin Brokvist.

Tjänsten ska även göra det enkelt och smidigt för företag som behöver personal. För företagen blir det billigare när de rekryterar pensionärer eftersom de betalar lägre arbetsgivaravgifter.

– Du behöver inte ha en egen firma som senior för att ta uppdrag utan vi sköter det administrativa. På samma sätt behöver arbetsgivaren inte ta ett arbetsgivaransvar, säger Jim Karlsson.

Bemanningsförmedlingen riktar sig i första hand till tjänstemannasektorn och yrkesgrupper som ingenjörer, konstruktörer, arkitekter, ekonomer, projektledare, chefer med mera.

– Många seniorer upplever att de vill sätta tänderna i någonting efter ett tag, i stället för att spela bridge. Det är roligt att känna sig behövd, få utnyttja sina kunskaper och det bidrar förhoppningsvis till att utöka kassan, säger Robin Brokvist.

Eftersom det råder brist på kompetens inom flera yrkesbranscher i dag kan de äldres kompetens komma till nytta. Robin Broberg har märkt av arbetsbristen och hur företag söker kompetent folk genom att bland annat hugga folk direkt från skolorna.

40-talister och även snart 50-talister som går i pension har ju en enorm kompetens. De har ofta arbetat sig upp.

Enligt Robin Brokvist kan pensionärer lösa bristen på kompetens.

– 40-talister och även snart 50-talister som går i pension har ju en enorm kompetens. De har ofta arbetat sig upp. Alla har ju inte högskoleutbildning. De har gått i verkstadskolor och lärt sig via golvet och genom ökat ansvar lärt sig en massa saker på vägen. Det är den kompetensen som kan komma till nytta, säger Robin Brokvist.

Jim Karlsson har pratat med seniorer som märkt att deras erfarenhet inte värdesätts av bemanningsföretag.

– Bemanningsföretagen satsar inte längre riktigt på äldre personer. Just den här gruppen faller ut lite utanför systemen. Man går ju inte till arbetsförmedlingen när man har fyllt 65 år, säger Jim Karlsson.

Läs också: Så gör du karriär som pensionär

Robin Brokvist påpekar att vi i väst är väldigt ungdomsfixerade. Det ska vara ungt och fräscht och de äldre har beskrivits med ord som ”köttberg”. Men här finns en massa kompetens, som en följd av att vi lever längre och orkar hålla på mer.

– Det är ju givetvis en affärsrörelse, men samtidigt är det ju roligt om vi kan bidra till att ändra på synen av ett köttberg, att äldre även kan bidra trots åldern till samhället, säger Robin Brokvist.

Fakta.
  • Antal pensionärer 65 år eller äldre som jobbar och tar ut allmän pension är cirka 236.000 personer.
  • Antalet som arbetar i gruppen 66–74 år har ökat med 36 procent under de senaste fem åren.
  • Det är vanligare att personer som har eftergymnasial utbildning arbetar vidare.
  • Det är betydligt vanligare att män fortsätter arbeta efter pension än kvinnor.
  • Andra förmedlingar för äldre: hyrenpensionar.net, veteranpoolen.se och pensionarspoolen.se
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.