Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Jobb & Karriär

”Mångfald är viktigt för mig”

”Jag tror att det är viktigt med förebilder så att man kan se att en chef kan se ut på många olika sätt, ha olika kön, olika bakgrund, ålder och så vidare”, säger Helena Stjernholm, vd för Industrivärden och nyligen utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna av tidningen Veckans Affärer.
”Jag tror att det är viktigt med förebilder så att man kan se att en chef kan se ut på många olika sätt, ha olika kön, olika bakgrund, ålder och så vidare”, säger Helena Stjernholm, vd för Industrivärden och nyligen utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna av tidningen Veckans Affärer. Foto: Magnus Hallgren

Efter att Helena Stjernholm tillträtt som vd på Industrivärden har hon förändrat det anrika bolaget.

”Mer verkstad och mindre grabbsnack”, konstaterar Veckans Affärer som nu har utsett henne till Näringslivets mäktigaste kvinna.

Helena Stjernholm tillträdde som vd på Industrivärden i september 2015. Nu, ett och ett halvt år senare, har hon blivit utnämnd till Näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer.

Med tanke på att Helena Stjernholm är vd för ett investmentbolag vars aktieinnehav uppgår till över 90 miljarder kronor har hon utan tvekan mycket makt. Som vd på Industrivärden påverkar hon aktivt företag som Handelsbanken, SCA, Sandvik, Volvo, Skanska, Ica-gruppen, SSAB och Ericsson.

– I min roll som vd har jag en kontinuerlig dialog med våra innehavsbolag, säger hon.

Helena Stjernholms målsättning med ledarskapet är att det ska vara tydligt, engagerande och att ”en spade ska kallas för en spade”.

På frågan om hur viktigt jämställdhet är för henne och Industrivärden väljer hon att använda begreppet mångfald.

– Mångfald är ett begrepp som är väldigt viktigt för mig. Det kan handla om kön, bakgrund, ålder, men också om olika personligheter. Vi jobbar mycket projektbaserat och då vill man ha olika infallsvinklar. Det leder till bättre beslut.

Helena Stjernholm tror att kontinuerligt jobb med mångfaldsfrågor på sikt kommer att leda till bättre resultat. Men enligt henne finns det inget standardrecept som man kan använda på alla bolag.

– Det är skillnad på om det är stålbolaget SSAB eller om det är Ica-gruppen. Mångfaldsarbete ska utgå från varje specifikt bolags egna förutsättningar och situation.

Helena Stjernholm har på nära håll märkt hur det finns en större medvetenhet i dag och att man jobbar mer aktivt med dessa frågor.

– Jag tror att det är viktigt med förebilder så att man kan se att en chef kan se ut på många olika sätt, ha olika kön, olika bakgrund, ålder och så vidare. Det fanns en tid då även jag hade en mer generaliserad bild av hur personer på olika positioner skulle se ut. Det tycker jag är en stor förändring jämfört med tidigare.

Hur ser du på dig själv som förebild för andra kvinnor?

– Jag får en del samtal och framför allt mejl från yngre kvinnor som uttrycker att jag är en förebild för dem, vilket gör mig glad. Jag har även fungerat som mentor åt andra kvinnor i finansbranschen.

Har du själv haft någon förebild under din karriär?

– Jag har haft många olika förebilder, både män och kvinnor. För ett antal år sedan hade jag Margareta Leijonhufvud som mentor. Hon satt under flera år i koncernledningen för Nordea. Henne uppskattar jag väldigt mycket.

Känner du att du blir bedömd på ett särskilt sätt som kvinnlig vd?

–  Jag kan ju konstatera att vi kvinnor får oproportionerligt mycket utrymme i offentligheten just på grund av att vi är så få kvinnor i chefsposition. Det är väl den största skillnaden.

Vad är det svåraste i ditt jobb?

– En utmaning är att balansera det kortsiktiga med det långsiktiga. Att förhålla sig till det operativa, vad som händer här och nu och samtidigt fundera på visionen och var man vill vara om fem år.

Har du något tips till kvinnor som vill nå en chefsposition i finansbranschen?

– Välj något du är genuint intresserad av så är det lättare att bli duktig på det. Då blir du mer intresserad och fokuserad i det du gör. Sedan gäller det att arbeta hårt, ta chansen när den kommer och tydligt visa ditt intresse.

Fakta. De har fått utmärkelsen tidigare år

2016. Mia Brunell Livfors, vd och koncernchef på Axel Johnson, moderbolag för flera kända företag som Åhlens, Axfood och Willys. Hon ansvarar för cirka 70 000 anställda. Hon blev även utsedd till näringslivets mäktigaste kvinna år 2007, då hon var vd på Kinnevik.

2015. Azita Shariati, vd för Sodexo AB, ett företag som erbjuder tjänster inom servicesektorn och sysselsätter över 8 000 personer i Sverige.

2014. Helena Helmersson, hållbarhetschef på H&M 2010–2015. I dag global produktionschef på H&M.

2013. Petra Einarsson är sedan 2013 chef för affärsområdet Sandvik Materials Technology och sitter även i koncernledningen. Affärsområdet i Sandvikens koncern har uppskattningsvis 6 500 anställda och en omsättning på cirka 14 miljoner kronor (2015).

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.