Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Jobb & Karriär

När jobbet flyttar känner många oro och frustration

Det finns både fallskärmar och nya jobb i näringslivet för den som arbetar på en myndighet som ska flytta.
Det finns både fallskärmar och nya jobb i näringslivet för den som arbetar på en myndighet som ska flytta. Foto: Carl Bredberg

Över 500 anställda på svenska myndigheter fick för ett par veckor sedan reda på att deras arbetsplats ska flytta.

Ska de följa med? Eller hoppa av? DN Jobb går igenom vilket stöd som finns att få för den som hamnar i samma situation.

– Vill man inte flytta med ska man ta hjälp av oss i facket, och av Trygghetsstiftelsen, som både kan ge ekonomiskt stöd och rådgivning kring jobbsök och hjälp för den som vill starta eget, säger Fackförbundet ST:s ordförande Britta Lejon.

De som får flyttbesked reagerar förstås olika, konstaterar hon.

– Vissa kanske känner att flytten erbjuder nya möjligheter. Men de flesta vill stanna i Stockholm. Och kan man inte tänka sig att flytta med är det bra att så snabbt som möjligt börja söka andra jobb.

De senaste åren har beskeden om myndighetsflyttar duggat tätt: E-hälsomyndigheten ska till Kalmar. Fastighetsmäklarinspektionen till Karlstad, Statistiska centralbyrån till Örebro och Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd till Skellefteå. För ett par veckor sedan gav regeringen besked om att ytterligare sju, med sammanlagt 500 till 550 jobb ska flyttas från Stockholm. Däribland Strålsäkerhetsmyndigheten, Polarforskningssekretariatet och Tillväxtverket.

ST:s ordförande Britta Lejon konstaterar att det är viktigt att arbetsgivaren så snabbt som möjligt anmäler flytten till omställningsorganisationen Trygghetsstiftelsen, så att personalen tidigt kan få information om de möjligheter som står till buds. Av de anställda som sägs upp innan de själva hunnit hitta nytt jobb lyckas drygt åtta av tio med stiftelsens hjälp hitta en ny tjänst före uppsägningstidens slut.

Rådgivaren Olle Åberg på Trygghetsstiftelsen är van att hjälpa uppsagda statstjänstemän. När DN talar med honom är han på väg till Polarforskningssekretariatet för att ge en första information till ett trettiotal anställda.

– När personalen får ett sådant här besked så är det klart att många känner frustration. Därför är det bra om vi kan komma ut så snabbt som möjligt och visa på att det finns både fallskärmar och nya jobb, även i näringslivet, säger han.

Britta Lejon poängterar också hur viktigt det är att facket och ledningen upprättar en tydlig gemensam tidsplan. Bäst är om myndigheten vill skriva ett lokalt omställningsavtal med facken, då kan övergången bli smidigare både för de anställda och för verksamheten.

– Är man som anställd i valet och kvalet kan det göra stor skillnad om man under en övergångstid får praktisk och ekonomisk möjlighet att pendla till den nya orten, säger Britta Lejon.

Ett sådant lokalt omställningsavtal finns sedan i fjol på E-hälsomyndigheten, vars flytt från Stockholm till Kalmar ska vara klar nästa sommar. Avtalet ger möjlighet att prova på att arbeta i Kalmar, med månadskort på SJ betalat av myndigheten. Medarbetare som hunnit fylla 60 år eller mer får rätt att sluta avtal om distansarbete fram till 65-årsdagen. Tidigare har bland andra Konsumentverket skrivit liknande avtal inför sin flytt till Karlstad, då 45 av 190 valde att följa med under en övergångsperiod.

Något sådant avtal skrev däremot inte Fastighetsmäklarinspektionen, som i december flyttar till Karlstad. Inspektionen har i stället tagit strid med facket, genom att hävda att de som anställts i Stockholm har arbetsskyldighet även i Karlstad, drygt 30 mil bort. Därmed blir det inte uppsagda på grund av arbetsbrist, vilket minskar det stöd de kan få i form av ekonomisk ersättning och möjlighet till avtalspension för den som fyllt 62. Absurt, menar facken, som anmält fallet till Arbetsdomstolen. AD:s avgörande kan få betydelse för kommande myndighetsflyttar.

Fakta. Stöd som myndighetspersonal kan få av Trygghetsstiftelsen

När arbetsgivaren skickat in en anmälan om att en anställd sagts upp bokar Trygghetsstiftelsen ett möte.

Stöd från Trygghetsstiftelsen är jobbcoachning, kompetensutveckling, seminarier om till exempel ansökningshandlingar och LinkedIn, starta eget-coachning och resor till intervjuer och seminarier.

För den tillsvidareanställde som sagts upp på grund av arbetsbrist toppar Trygghetsstiftelsen upp a-kassan till 80 procent av tidigare inkomst under 200 dagar, sedan 70 procent under 100 dagar.

Förra året fick drygt åtta av tio nytt jobb före uppsägningstidens slut. Runt hälften i näringslivet.

De sju myndigheter som i augusti fick besked om omlokalisering är Strålsäkerhetsmyndigheten, där 120 anställda ska arbeta i Katrineholm. Polarforskningssekretariatet till Luleå, Myndigheten för kulturanalys till Göteborg, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor till Växjö, delar av ESF-rådet till Gävle, delar av Universitets- och högskolerådet till Visby och delar av Tillväxtverket till Östersund.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.