Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Jobb & Karriär

Svenska chefer saknar kunskap om nyanlända

Mouddar Kouli (t v) och Magnus Berg (t h), hos Ledarna, står bakom projektet ”Managers express”, som matchar nyanlända med arbetsgivare. Riema Mohamednur (mitten) är en av dem som har deltagit.
Mouddar Kouli (t v) och Magnus Berg (t h), hos Ledarna, står bakom projektet ”Managers express”, som matchar nyanlända med arbetsgivare. Riema Mohamednur (mitten) är en av dem som har deltagit. Foto: Fredrik Funck

Det finns mycket outnyttjad kompetens hos nyanlända. Samtidigt anser många svenska chefer att de inte har tillräckligt med kunskap för att rekrytera dem, enligt en ny studie.

Bland de nyanlända finns alla kompetenser som behövs i en stad, som läkare, bagare eller snickare, säger Magnus Berg, projektledare på fackförbundet Ledarna.

– När vi berättar det för svenska chefer kommer det som en överraskning för 90 procent av dem.

Magnus Berg sitter tillsammans med sin kompanjon Mouddar Kouli, projektledare, på kontoret vid Fridhemsplan i Stockholm. De kallar sig egentligen för integrationsaktivister. De fungerar som en aktiv länk för att matcha nyanlända med arbetsgivare.

– För oss är det viktigt att inte säga att vi hjälper nyanlända. De är ju ändå professionella vuxna personer. Vi länkar ihop nyanlända med arbetsgivare.

Magnus och Mouddar riktar sig främst till de med chefsbakgrund genom projektet ”Managers express”.

– Genom att ge dem en chans att fortsätta sin karriär i Sverige ökar även andra nyanländas chans att få jobb, säger Magnus Berg.

Magnus och Mouddar ordnar även ”Professionell Fika” där nyanlända och svenska chefer fikar tillsammans. Det största problemet, enligt Magnus Berg, är att svenska chefer aldrig har träffat nyanlända och inte har någon kunskap om dem.

– De känner oftast bara till helvetet i Aleppo. Det är klart det påverkar mötet mellan en nyanländ och arbetsgivare eftersom de tycker synd om en person som har flytt från ett krig. Det hindrar dem från att fokusera på den professionella delen.

Enligt Magnus Berg går i dag svenska företag miste om personer som har viktig kompetens och kontaktnätverk. Som exempel nämner han att det finns 400 000 arabisktalande i Sverige, vilket kan vara en marknad i sig.

– Mitt råd till företag som vill hitta kompetens är att anställa en arab på hr-avdelningen, säger Magnus Berg.

En annan orsak till underskattningen av kompetensen bland nyanlända är enligt Mouddar Kouli att de ofta får stöd från Arbetsförmedlingen via praktik och rabatterade anställningar.

– Rabatterade anställningar sänder ofta en signal till chefer att de nyanlända behöver mer hjälp, som att vi är ett problem, säger Mouddar Kouli, som kom från Syrien 2015.

En vanlig missuppfattning är också att alla nyanlända har kommit till Sverige direkt från krigszoner, enlig Magnus Berg.

En av dem som har deltagit i ”Managers express” är Riema Mohamednur. Hon är eritrianska och kom från Saudiarabien till Sverige 2014 efter att ha sökt politisk asyl. I bagaget hade hon tio års arbetserfarenhet från Saudiarabien. I dag jobbar hon som skatteadministratör på PWC.

– Chefer i Sverige vågar ofta inte ta en risk och anställa en nyanländ fastän vi har erfarenhet från våra hemländer. När de ser att vi inte har arbetat i Sverige säger de ”vi får se”, säger Riema Mohamednur.

Riema Mohamednur var i början skeptisk till programmet ”Managers express” men upplever i dag att hon haft stor nytta av det.

Den största skillnaden för de nyanlända, vilket tas upp under programmet, är hur viktigt nätverkande är för att hitta jobb i Sverige.

Mouddar Kouli betonar att det är viktigt att nyanlända också gör sin utbildning och erfarenhet begriplig för en svensk arbetsgivare.

– Om du har jobbat i chefsposition på Syriens största telekombolag så känner svenska arbetsgivare troligtvis inte till namnet på företaget och det säger dem ingenting. Jämföra istället med en svensk motsvarighet, säger Mouddar Kouli.

Fakta. Studien

Novus har på uppdrag av Ledarna gjort en undersökning bland 1 500 svenska chefer. Svarsresponsen var 52 procent.

53 procent svarade att de inte har kunskap om kompetensen hos nyanlända och inte vet hur de ska hitta dem. Bara 4 procent anser sig ha väldigt bra kunskap om nyanländas kompetens.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.