Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Jobb & Karriär

”Varför säger inte min chef något?”

Ställ frågor om karriär, jobb och arbetsliv till DN:s karriärrådgivare Gunilla Arhén – mejla till jobb@dn.se

Fråga: Jag arbetar i ett familjeföretag som rekryterade mig för att jag har erfarenhet av liknande jobb i ett framgångsrikt företag. Chefen uppmanade mig att komma med förslag på hur de kan bli bättre. Jag har skrivit en rapport med olika förslag. Chefen tackade mig, men sedan har inget hänt. Jag har frågat flera gånger vad han tycker om förslagen. Chefen svarade att han vill ta upp frågan med ägarna. Sedan dess har det varit tyst. Jag blir förvirrad. Chefen kan väl svara om de är bra, dåliga eller om det är något som är fel. Funderar på att söka nytt jobb. Vad tycker du?

Svar: Din chef kanske inte fick stöd hos ägarna att göra det du föreslår. Han kanske är rädd att du lämnar om han säger som det är. Alla chefer är inte så modiga och tydliga som man kan önska.

Be om ett nytt möte med din chef. Påminn om hans intresse för att rekrytera dig, och säg att du tolkar hans tystnad som att han inte har stöd av ägarna. Du kan troligen se på chefens kroppsspråk om du har rätt. Antingen ser han besvärad ut, eller svarar han på din fråga. När du har fått ett svar är det lättare att bestämma nästa steg. Jobbar du trots allt på ett roligt företag där du kan utvecklas? Eller känns det fel? I så fall kan du börja söka nytt jobb. Men säg inte upp dig innan du har nästa jobb klart.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.