Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Jobb & Karriär

”Vi har sett affärsnyttan av jämställdheten”

Svenska Sodexos vd Azita Shariati har under de senaste åren fått flera utmärkelser för sitt framgångsrika chefskap.
Svenska Sodexos vd Azita Shariati har under de senaste åren fått flera utmärkelser för sitt framgångsrika chefskap. Foto: Emil Hammarström

Från vårdbiträde till ”Sveriges mäktigaste affärskvinna”. Sodexos vd Azita Shariati har gjort en lång resa inom arbetslivet. Men inför den internationella kvinnodagen vill hon inte bara prata om kön.

I hennes nyutkomna bok skriver hon om hur hon i en intervju fick frågan ”Hur känner du kring att du lyckats som kvinna och invandrare i den ledningsgrupp du just blivit ansvarig för?”. Och hur den frågan, där och då, fick henne att förstå vidden av människors fördomar.

När hon kommer gående genom de nya kontorslokalerna intill Mall of Scandinavia i Solna är det med bestämda steg. Men hon utstrålar både självsäkerhet – och värme.

Retar det dig att bli intervjuad inför kvinnodagen, att du får vara en representant?

– Nej, det är ett faktum att jag är kvinna och född i ett annat land. Men inget av det här har haft någon påverkan på mig som människa eller min kompetens. Mina chefer och ägare på Sodexo har inte satt mig på den här positionen på grund av min bakgrund i Iran eller för att jag är kvinna, säger Azita Shariati.

– Men självklart, säger hon leende och slår ut med händerna, självklart kan jag inte undvika att representera de här egenskaperna. Det är något jag gör med stolthet. Jag har hört folk säga ”hon har haft tur”. Men tur finns inte.

Azita Shariati är vd för svenska Sodexo med över 8 000 anställda. 1988 flydde hon till Sverige från Iran för att återförenas med sin blivande man som hade flyttat hit några år tidigare. Hennes första jobb var som vårdbiträde och hennes karriär har gått via universitetsstudier och olika chefsjobb. De senaste åren har hon fått mängder av utmärkelser för sitt framgångsrika chefskap, som handlar mycket om kommunikation.

Har du i och med det ett ansvar?

– Nej, det ansvaret tog jag långt tidigare, flera år innan jag fick några utmärkelser, när vi började vårt långsiktiga arbete med jämställdheten, säger hon.

Azita Shariati och hennes medarbetare har bestämt sig för att arbeta med jämställdheten i tre dimensioner: som arbetsgivare, som leverantör av tjänster och som samhällsaktör.

– Vi hade till exempel en vana att förlägga möten väldigt tidigt eller väldigt sent. Men det är inte okej. Det är heller inte okej att skicka mejl väldigt sent och förvänta sig svar, om inte alla i gruppen är med på det. Det spelar ingen roll om det är män eller kvinnor. Män behöver också ta sitt ansvar och hämta barn på dagis, förklarar hon och fortsätter:

– När jag pratar om jämställdhet så handlar det om att man förstår varför man ska jobba med de här frågorna. Så länge du inte vet svaren och gör det bara för att det är lagstiftning eller att det ska se bra ut i din hållbarhetsrapport blir det inget utfall. Men vi som företag har lyckas eftersom vi har sett nyttan.

Sodexo har gjort studier i hela världen som visar på högre lönsamhet när man arbetar med könsbalans i ledningsgrupperna.

– Dessutom är 50 procent av dem som sitter med besluten att köpa våra tjänster kvinnor, då måste vi förstå kvinnorna så att vi kan svara mot deras behov. Ser man inte affärsnyttan, så tror jag att det blir svårt, säger Azita Shariati.

Sodexo har engagerat sig socialt och stöttar kvinnor i världen som har startat egna projekt. En av anledningarna är kompetensförsörjningen i företaget.

– För den nya generationen, ”Y” eller ”millennials”, är det inte enbart själva arbetet som är viktigt. De vill gärna jobba hos arbetsgivare som tar ett större ansvar. I rekryteringarna de senaste tre-fyra åren har vi ställt frågan ”varför har ni sökt till oss?” och fått svaret att de har läst och hört talas om vårt hållbarhetsarbete.

Vd för svenska Sodexo

Azita Shariati föddes i Iran 1968 och kom till Sverige när hon var 20.

I dag är hon vd för svenska Sodexo. Företaget har 425 000 anställda runt om i världen.

I Sverige arbetar 8 000 personer hos Sodexo, som erbjuder bland annat tjänster inom reception och städning till företag, äldreomsorg och skola.

Målet att Sodexo ska ha 50 procent kvinnor på högre chefspositioner har uppnåtts på bara några år.

Azita Shariati har fått utmärkelser som ”Sveriges mäktigaste affärskvinna” av tidningen Veckans affärer 2015 och "Årets superkommunikatör" av tidningen Resumé förra året. Hennes bok heter ”Hela bilden” (Liber).

Azitas Shariatis karriärtips:

Tro på dig själv och ditt eget värde.

Se till att ha chefer som ger dig möjlighet att växa.

Byt jobb om du inte kommer längre. Ju högre upp du kommer desto tjockare blir glastaket. Men det går att slå sönder.

En familj och vänner som stöttar.

Bli aktiv och nätverka med både kvinnor och män för att bygga ditt eget varumärke.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.