Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Nokia 3310 kan göra comeback

En Nokia 3310. Arkivbild.
En Nokia 3310. Arkivbild. Foto: David J. Greene/AP

En riktig trotjänare bland mobiltelefoner kan vara på väg tillbaka. Enligt sajten Venture beat ska Nokias 3310 återlanseras på Mobil World Congress i Barcelona senare i februari.

I samband med den stora teknikmässan Mobil World Congress i Barcelona kommer det finska bolaget HMD Global Oy, ägare till varumärket Nokia, presentera sina senaste produktnyheter.

Och bland dessa är det en som sticker ut – återlanseringen av Nokias gamla flaggskepp 3310. Mobiltelefonen blev snabbt känd för sin långa batteritid och stöthållighet. Modellen lanserades för första gången år 2000 och ersatte då modellen 3210.

Enligt den amerikanska tekniksajten Venture beat ska den upphottade versionen av 3310 säljas för 59 euro, motsvarande ungefär 500 svenska kronor, och främst riktas mot den europeiska marknaden.

Läs mer: Nokia tillbaka som mobilmärke

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.