Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Alex Schulman fick den omtalade Birrotavlan i present

Alex Schulman.
Alex Schulman. Foto: Claudio Bresciani / TT

Den omtalade tavlan på Marcus Birro och hans exfru Jonna Vanhatalo såldes till en anonym köpare – som visade sig vara ett givmilt kompisgäng. Tavlan gavs bort i present till Alex Schulman.

Författaren och poddaren Alex Schulman lade under söndagskvällen ut en bild på Instagram där han visade upp en tavla som på sista tiden uppmärksammats flitigt.

Otroligt nöjd med min frisyr. Bra jobbat, håret!

Ett inlägg delat av Alex Schulman (@alexschulman)


Tavlan föreställer Marcus Birro och hans exfru Jonna Vanhatalo på deras bröllopsdag. Häromveckan såldes den i en Traderaauktion för 50 100 kronor av Jonna Vanhatalo själv, enligt egen utsago för att ”betala förfallna räkningar”.

Läs mer: Budkrig om Marcus Birros bröllopstavla

Tavlan har två hål i sig, utplacerade kring Marcus Birros hjässa, som Jonna Vanhatalo kommenterade på Tradera med ett: ”Min knytnäve råkade gå igenom tavlan när det var som mest infekterat i bodelningen.”

Alex Schulman hade, tillsammans med Sigge Eklund i deras podd ”Alex och Sigges podcast”, uttryckt en önskan om att äga tavlan. De båda poddarna budade i auktionen, men gav sig innan budgivningen var över.

Läs mer: Marcus Birro-tavlan såld – för 50 000

I stället blev det ett kompisgäng som vann auktionen, och sedan postade tavlan till Alex Schulman.

– I fredags när jag kom hem från jobbet stod ett paket utanför dörren. Jag trodde det var till Amanda, så jag ställde den i hallen utan att bry mig om den. Men det var något med paketet. Som om det talade till mig eller något. Jag öppnade det och där var tavlan. Det visade sig att ett kompisgäng hade gått ihop och gemensamt köpt tavlan som en present till mig, säger Alex Schulman till Expressen.

– Jag tror att den här tavlan kommer stiga i värde rejält. Men jag kan inte tänka mig att jag kommer att sälja den här.

Rättelse 2017-03-23 08:36
I en tidigare version av texten angavs fel uppgift om vilka som köpt tavlan.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.