Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Ben Affleck om sitt alkoholmissbruk

Ben Affleck: ”Det finns inte något skamligt i att få hjälp när man behöver det".
Ben Affleck: ”Det finns inte något skamligt i att få hjälp när man behöver det". Foto: Joel Ryan/AP

Skådespelaren Ben Affleck har genomgått behandling för alkoholmissbruk. I ett kort inlägg på sin officiella Facebooksida berättar 44-årige Affleck att behandlingen är slutförd och att den var "det första av många steg framåt".

Han tackar också särskilt sin fru, skådespelaren Jennifer Garner som han separerade ifrån 2015, för att hon stöttat honom längs vägen.

Den Oscarsbelönade Hollywoodstjärnan skriver också att han vill vara en så bra pappa som möjligt, och att han vill att hans barn ska veta "att det inte finns något skamligt i att få hjälp när man behöver det". Han hoppas också kunna inspirera andra och vara "en källa till styrka för alla där ute som behöver hjälp men är för rädda för att be om det".

Affleck syntes senast i "The accountant", som gick upp på biograferna i november i fjol.

Ben Affleck har vunnit två Oscars och kommer snart att spela den mörkklädda superhjälten i "The Batman".

Läs DN:s recension av ”The accountant”

 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.