Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Carrie Fisher hade droger i kroppen

Foto: AP

Skådespelaren Carrie Fisher hade kokain, ecstasy, morfin och kodein och oxikodon i kroppen när hon drabbades av en hjärtattack på ett flygplan mellan London och Los Angeles i december 2016. Det visar obduktionsrapporten som nu släppts i sin helhet, enligt flera amerikanska medier, däribland Hollywood reporter.

I slutet av förra veckan meddelade rättsläkarmyndigheten i Los Angeles att Hollywoodstjärnan dog av sömnapné. Om drogerna har påverkat dödsorsaken eller hjärtattacken framgår inte i rapporten. Men minst tre dagar före flygresan ska skådespelaren ha tagit kokain.

Fisher led också av åderförkalkning samt kämpade mot ett drogmissbruk och psykisk ohälsa.

Hon avled sedan den 27 december bara dagar efter kollapsen på flygplanet. Mest känd blev hon för rollen som prinsessan Leia i "Stjärnornas krig". Carrie Fisher blev 60 år gammal.

Fishers mamma, Hollywoodikonen Debbie Reynolds, avled bara ett dygn senare.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.