Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Emma Watsons privata bilder stulna och läckta

Emma Watson.
Emma Watson. Foto: Mike Coppola

”Skönheten och odjuret”-skådespelaren Emma Watsons privata bilder, från en klädprovning, har stulits och enligt uppgift lagts upp på internet.

Emma Watsons talesperson har i ett uttalande kommenterat de läckta bilderna.

”Fotografier från en klädprovning Emma hade med en stylist för ett par år sedan har stulits. Det rör sig inte om nakenbilder. Advokater har kontaktats och vi kommenterar inte saken vidare”, löd uttalandet.

Läs mer: Emma Watson förklarar de avklädda bilderna i Vanity Fair

Uppgifter om att bilderna har läckt ut på ”dark net”, en krypterad, svåråtkomlig del av internet, har förekommit.

Nyligen dömdes en man till nio månaders fängelse för att ha hackat bland annat skådespelaren Jennifer Lawrences konton och spridit ut privata bilder och videor.

Harry Potter-skådespelaren Emma Watson är aktuell i ”Skönheten och odjuret”.

Den senaste veckan har filmen uppmärksammats för att innehålla Disneys första samkönade kärleksscen – och för att länder som Ryssland och Malaysia på olika sätt har gått runt visandet av scenen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.