Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Eric Ljunggren slutar som chefredaktör för Metro

Eric Ljunggren.
Eric Ljunggren. Foto: Henrik Montgomery/TT

I februari tidigare i år köpte finansmannen Mats Qviberg Metro. Nu letar koncernen efter en ny chefredaktör till gratistidningen.

Den tidigare DN-medarbetaren Eric Ljunggren slutar som chefredaktör för tidningen Metro.

Martin Jönsson: Vad vill Mats Qviberg med Metro?

1995 var Ljunggren som 16-åring med och grundade Metro, mellan 2011 och 2015 var han redaktör för DN Stockholm, 2015 återvände han till Metro som chefredaktör

Nu blir Eric Ljunggren vice vd i Metro-koncernen.

– Han kommer att jobba med helhetsbilden och affärsutvecklingen av Metro som är ett digitalt mediehus. Jag ser mycket fram emot att samarbeta med honom, säger Christen Ager-Hanssen, styrelseordförande i Metro.

Ny chefredaktör blir enligt Dagens Opinion Staffan Erfors. Erfors är i nuläget chefredaktör på affärssajten Realtid, han har tidigare varit reporter på Expressen. Mellan 2002 och 2008 var han chefredaktör för Kvällsposten.

— Det är inga uppgifter som jag kan bekräfta, vi har fortfarande ett par kandidater att ta ställning till, säger Christen Ager-Hanssen.

Metro kommer i framtiden att gå mot att bli ett livsstils- och featuremagasin mer än en nyhetstidning, utrymme för debatt kommer dock fortfarande ges.

– Det är särskilt viktigt att den nya chefredaktören har förståelse för de områdena – lifestyle och feature. Besked om vem det blir kommer att lämnas i månadsskiftet, säger Christen Ager-Hanssen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.