Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Disney: Skönheten och odjuret klipps inte om för Malaysia

Foto: IBL/Scope Features

Disney meddelar nu att "Skönheten och odjuret" inte kommer att klippas om för Malaysia. Landets censurmyndighet har tidigare meddelat att filmen censurerats med anledning av en kort kärleksscen mellan två manliga karaktärer.

Disney’s nya filmatisering av ”Skönheten och odjuret” har stött på motstånd i flera konservativa länder.

Tidigare i veckan kom nyheten att filmen skulle censureras i Malaysia. Det handlar om det utlovade första homosexuella ögonblicket i en Disneyfilm, där karaktären LeFou ska utveckla känslor för karaktären Gaston. Scenen skulle klippas bort enligt censurmyndigheten i Malaysia, och man satte en 13-årsgräns.

Under onsdagen kom dock Disney med nya besked. Filmen har inte och kommer inte att klippas om, och man har beslutat att skjuta upp premiären i landet ytterligare, skriver BBC.
Huruvida filmen kommer att visas över huvud taget i Malaysia är nu oklart, och Disney har ännu inte gett någon närmare kommentar till BBC.

”Skönheten och odjuret” har premiär i Sverige den 17 mars med 11-årsgräns.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.