Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Ed Sheeran ska medverka i Game of Thrones

Ed Sheeran.
Ed Sheeran. Foto: AP

Det var under ett panelsamtal på festivalen South by Southwest i Texas som Game of Thrones-skaparna avslöjade att Ed Sheeran kommer att medverka under den kommande säsongen av serien.

Ed Sheeran själv twittrade om avslöjandet, vilket tolkas som en bekräftelse:

BBC skriver att skaparna antytt att bokningen av den brittiske singer songwriter-artisten ska ha skett för att överraska skådespelaren Maisie Williams, som spelar karaktären Arya Stark, då hon är ett stort fan av artisten.

Tidigare har artister som Sigur Rós synts i serien och framfört en låt. På vilket sätt Ed Sheeran kommer att medverka är fortfarande oklart.

Seriens skapare och producenter D.B. Weiss och David Benioff ska också ha avslöjat att den sista säsongen, säsong åtta, kommer att innehålla sex avsnitt, skriver BBC. Det gör den till den kortaste av alla säsonger.

Den sjunde säsongen har premiär den 17 juli i Sverige.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.