Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Matt Damon: Trump krävde filmroller

Foto: Joel Ryan

Donald Trump tvingade till sig filmroller – men ratades ofta i klippningen, avslöjar skådespelaren Matt Damon.

Innan Donald Trump blev president hade han en osviklig förmåga att dyka upp i amerikanska filmer och tv-serier. "Ensam hemma 2" och "Sex and the city" är bara några produktioner där fastighetsmagnaten gjorde små inhopp i rollen som sig själv.

Nu avslöjar skådespelaren Matt Damon orsaken.

– Överenskommelsen var att om du ville filma i någon av hans byggnader var du tvungen att ge honom en roll i filmen, säger han till The Hollywood Reporter.

Enligt Damon ratades dock Trumps scener oftast i klippningen, vilket var fallet med Martin Brests en "En kvinnas doft" från 1992.

– Donald Trump kliver in och Al Pacino säger, "Hej, mister Trump!" – man var tvungen att tilltala honom med namn, då existerade han. Man slösade lite tid på att få tillståndet och sedan klippte man bort scenen.

Läs mer: Förbannad Clooney gör upp med rasismen i USA

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.