Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Film

Paret Clooney föräldrar till tvillingar

Amal och George Clooney i en typisk venetiansk taxibåt i samband med bröllopet i Venedig 2014. Nu har äktenskapet krönts av barn komna till världen, tvillingarna Ella och Alexander.
Amal och George Clooney i en typisk venetiansk taxibåt i samband med bröllopet i Venedig 2014. Nu har äktenskapet krönts av barn komna till världen, tvillingarna Ella och Alexander. Foto: Luigi Costantini / AP

George och Amal Clooney har blivit föräldrar till tvillingar, vars namn redan är fastställda: Ella och Alexander, rapporterar amerikanska medier. Alla inblandade uppges må utmärkt – med ett litet frågetecken för pappan – efter tisdagens nedkomst.

Paret Clooney, skådespelaren George och advokaten Amal, fick i början av året finna sig i spekulationer om att barn var på väg, då observationer som tydde på graviditet gjordes av närvarande vid World Economic Forum i schweiziska Davos, dit paret hade sökt sig för ett Netflix-evenemang, rapporterar tidningen USA Today.

”Amal och George välkomnade denna morgon Ella och Alexander Clooney in i deras liv. Ella, Alexander och Amal är alla vid god hälsa, lyckliga och mår bra. George är nedsövd och kommer att hämta sig inom några dagar”, heter det i ett lätt kryptiskt uttalande på tisdagen från det celebra parets talesperson Stan Rosenfield.

Den amerikanske skådespelaren, 56, och brittisk-libanesiska advokaten, 39, ingick äktenskap i september 2014, brett uppvisat för världen med ett storslaget bröllop i Venedig, dit inte minst filmanknutna kändisar från olika hörn av världen var inbjudna.

Hustrun, med tidigare efternamn Alamuddin, har internationell lag och mänskliga rättigheter som specialiteter i sin advokatgärning. Bland klienterna märks personer som Wikileaksgrundaren Julian Assange, tidigare ukrainska premiärministern Julia Tymosjenko och kanadensiske journalisten och författaren Mohamed Fahmy (född i Egypten).

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.