Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

”Game of thrones” kommer få flera slut

Game of thrones.
Game of thrones. Foto: IBL Bildbyrå

"Game of thrones" går mot sin upplösning och tittare över hela världen spekulerar i hur allt ska sluta. För att ytterligare spä på spekulationerna och motverka läckor planerar serien att filma flera alternativa slut.

QUIZ: Vad kan du om ”Game of Thrones”?

– De kommer att spela in flera olika versioner så att ingen vet vad som egentligen händer, säger tv-bolaget HBO:s programchef Casey Bloys till tidningen The Morning Call.

Till och med skådespelarna måste sedan se det färdiga avsnittet för att få veta vilken upplösning som faktiskt är den rätta.

– Man måste göra så med en så lång serie. När man spelar in något vet folk vad som händer, men med flera olika versioner finns det inget definitivt svar förrän det är slut, säger Bloys.

Läs mer: Tre teorier om ”Game of thrones” åttonde och sista säsong

Att lägga ut en rökridå av alternativa slut är inget nytt. Metoden användes till serier som "Breaking bad" och "The Sopranos". Redan på 80-talet filmade långköraren "Dallas" scener där alla huvudrollsinnehavare fick avfyra en pistol för att dölja vem som faktiskt sköt JR Ewing.

Läs mer: Hackare säger sig kunna avslöja ”Game of thrones”-slut

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.