Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

I veckans ”Kulturskymning”-podd: Porr, crack och soul

Kulturskymning.
Kulturskymning. Foto: DN

Veckans avsnitt av DN Kulturs podcast ”Kulturskymning” är här!

I det femtonde avsnittet av ”Kulturskymning” diskuterar DN:s Greta Thurfjell, Hanna Fahl och Kristofer Ahlström den nya Whitney Houston-dokumentären ”Can I be me?”, den nya HBO-serien ”The deuce” och teateruppsättningen av snuskklassikern ”Grottbjörnens folk”.

Läs mer: Här är DN Kulturs podcast ”Kulturskymning”

Hur rättvist skildrar regissören Nick Broomfield egentligen Whitney Houstons relation med Bobby Brown? Och varför började Greta Thurfjell gråta redan efter två minuter och fyrtiotre sekunder av filmen?

”The deuce” är en hårdkokt dramaserie av ”The wire”-skaparen David Simon och krimförfattaren George Pelecanos som utspelar sig i New Yorks smutsiga sexindustri på 70-talet. Men funkar den Dickenska berättarstilen lika väl här som i Simons kronverk? Eller består människoporträtten mest av klyschor på prostituerade och hallickar?

David Simon om ”The deuce”: ”Porrkulturen har påverkat oss alla”

Avslutningsvis redovisar Hanna Fahl vilken roll Jean M Auels ”Grottbjörnens folk”-svit hade för hennes generations erotiska uppvaknande. Håller Jondalars mytomspunna lem ännu måttet?

Veckans avsnitt av ”Kulturskymning” finns, tillsammans med de tidigare, på Soundcloud, iTunes, Spotify och i podcastappar av alla de slag.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.