Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Imponerade gästlista till Louisianas litteraturfestival

Aldrig tidigare har gästlistan varit så stark på Louisianas litteraturfestival som i år. Med Paul Auster, Siri Hustvedt, Chris Kraus, och Svetlana Aleksijevitj på deltagarlistan tar den danska festivalen täten framför de nordiska konkurrenterna.

Litteraturfestivalen i danska Humlebæk, som i år hålls den 24–27 augusti, har på några år fått en allt starkare plats i Nordens litterära liv.

I år presenterar festivalen ett ovanligt starkt startfält med en rad av de senaste årens mest omtalade författarnamn, till exempel amerikanerna Chris Kraus och Jenny Ofill, fransmannen Édouard Louis, mexikanen Álvaro Enrigue, kinesiske Yu Hua, kamerunske Imbolo Mbue, Pulitzerpristagaren Colson Whitehead och argentinska Samanta Schweblin. Dessutom finns några av litteraturens största namn på gästlistan: Paul Auster, Siri Hustvedt, Péter Nádas, Zadie Smith, Anne Carson, Laurie Anderson och Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevtj.

Fler författare, bland annat de danska, presenteras senare.

Länk till Louisianas litteraturfestival

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.