Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Ivana Trump skriver bok om att uppfostra presidentens barn

Foto: Evan Agostini

Donald Trumps exfru Ivana Trump arbetar på sina memoarer som huvudsakligen handlar om parets tre gemensamma barn. Enligt förlaget är det en berättelse om "moderskap, styrka och motståndskraft".

De tre vuxna barnen, Donald Trump Jr, Ivanka Trump och Eric Trump, har sedan sin fars valseger befunnit sig i mediernas strålkastarljus. Nu blir de även huvudfokus för sin mors, Ivana Trumps, kommande memoarer.

Memoarerna kommer, enligt förlaget, inte att beröra politik. Det är en historia om "moderskap, styrka och motståndskraft". Det var Ivana Trump som uppfostrade de gemensamma barnen och som "stolt ingöt i dem vad hon anser vara livets viktigaste lärdomar: lojalitet, ärlighet, integritet och driv", skriver förlaget.

Donald och Ivana Trump separerade 1992 efter att Donald Trumps kärleksaffär med Marla Maples blivit känd. Ivana Trump driver i dag flera hotell och kasinon. Liksom dottern Ivanka Trump, har hon arbetat som fotomodell. Hon har även ett förflutet som skidåkare i födelselandet Tjeckien och har tidigare skrivit flera böcker.

1992 stämde Donald Trump Ivana Trump på motsvarande 220 miljoner kronor. Han hävdade att en av hennes romaner var baserad på deras äktenskap och att hon därmed bröt mot det sekretessavtal som de skrev på vid skilsmässan.

Ivana Trumps memoarer kommer ut i september i år.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.