Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Ivanka Trump och Justin Trudeau såg musikal om öppna gränser ihop

Ivanka Trump utanför ”Come from away”.
Ivanka Trump utanför ”Come from away”. Foto: Ryan Remiorz

Kanadas premiärminister och dottern till USA:s president satt bredvid varandra under musikalen ”Come from away”.

Under onsdagkvällen såg Kanadas premiärminister Justin Trudeau den nya Broadway-musikalen ”Come from away”, ihop med en delegation på sexhundra personer inbjudna av det kanadensiska generalkonsulatet i New York.

En av de sexhundra besökarna var Ivanka Trump, dotter till USA:s president.

Trudeau och Trump satt bredvid varandra under musikalen, som handlar om hur en liten kanadensisk stad öppnade sina hjärtan och sina dörrar för tusentals resenärer från hela världen när det amerikanska luftrummet stängdes ner efter terrorattacken den 11 september 2001.

På Ivanka Trumps andra sida satt Nikki Haley, nyligen vald till USA:s FN-ambassadör av Donald Trump.

Läs mer: Trudeau hyllas för handslag med Trump

Justin Trudeaus flyktingpolitik skiljer sig från den hårda linje USA:s nya president försökt driva igenom genom det nu två gånger stoppade inreseförbudet från länder med övervägande muslimsk befolkning.

Under det korta anförande han höll som introduktion till musikalen nämnde han dock inte de två världsledarnas meningsskiljaktigheter, utan valde att fokusera på kärnan i musikalen.

– Världen får se vad det betyder att luta sig mot varandra, vara där för varandra, i de mörkaste av tider, sade Justin Trudeau.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.