Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Mahabharata filmas med Indiens hittills största budget

Mahabharata, som här skildras i en skulptur i Indien är ett stort epos som översätts som "Den stora berättelsen om Bhāratas"
Mahabharata, som här skildras i en skulptur i Indien är ett stort epos som översätts som "Den stora berättelsen om Bhāratas" Foto: IBL

Indiens dyraste film någonsin spelas in med stöd av affärsman, som utlovar en blandning av indiska stjärnor och hollywoodskådespelare.

I Indien påbörjas produktionen av landets dyraste film någonsin, rapporterar CNN. Filmen "Randamoozham" bygger på det klassiska eposet Mahabharata och har en budget på motsvarande 1,4 miljarder kronor. Indiska storfilmer brukar annars kosta runt 200 miljoner kronor.

Mahabharata har legat till grund för fler jättesatsningar. Berättelsen om två krigande familjer blev en nio timmars teaterpjäs i regi av Peter Brook 1985 och turnerade världen runt i fyra år för att sedan göras om till en tre timmars dvd. Uppsättningen var banbrytande på sin tid då skådespelare med all världens olika etniciteter ingick och fick spela släkt med varandra, vilket orsakade debatt.

Även denna gång blandas indisk films främsta skådespelare med "några stora namn från Hollywood", enligt en pressrelease. Filmen regisseras av en före detta reklamman, VA Shikrumar Venon, som i och med detta gör sin andra film, och den finansieras av affärsmannen BR Shetty som är född i Indien och verksam i Förenade Arabemiraten. Inspelningarna börjar i september i år och den första filmen av två beräknas ha premiär 2020.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.