Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Publiken kan Swisha till bandet på Stockholms nya konsertscen

Toffe inviger livescenen This is Jubel.
Toffe inviger livescenen This is Jubel. Foto: Christian Gustavsson

Stockholm får en ny – och ambulerande – livescen, This is Jubel. En bra nyhet i den långa väntan på att politikerna, som utlovat, ersätter det nedlagda Debaser Medis.

This is Jubel ska med start på onsdagskvällen husera på olika ställen i Stockholm under sommaren och hösten. Först ut är singelaktuella Toffe som spelar på Kåken.

Inträdet på samtliga arrangemang kommer att vara gratis, men publiken kan via Swish bidra med pengar som oavkortat – efter skatt – går till artisten/bandet:

– Vi tror att folk vill betala för livemusik i dag, men om du betalar ett inträde på 100 kronor så vet du sällan hur stor del, om än något alls, som går till artisten. Därför låter vi publiken själv supporta bandet, säger projektledaren Karin Forsberg som tidigare drivit klubben Democrazy och är kreativ projektledare på arrangerande Jubel.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.