Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Musik

Ukrainas inrikesminister hänger ut blottare på Facebook

Mannen sprang upp på scenen under Jamalas framträdande.
Mannen sprang upp på scenen under Jamalas framträdande. Foto: Pelle T Nilsson/Stella Pictures

Arsen Avakov, inrikesminister i Ukraina, har lagt ut bilder på mannen som klättrade upp på scenen under Eurovision och drog ned byxorna inför Jamala då hon uppträdde.

– Ni som har frågat om idioten som visade sin bakdel för 200 miljoner tittare han är ukrainsk medborgare. Han ställde sig framför Jamala eftersom det är hans hobby ”att provocera journalister”, skriver den ukrainska inrikesministern Arsen Avakov på sin Facebooksida.

Mannen hade draperat sig i Australiens flagga och därför spriddes först information om att han är australier. Han är alltså ukrainare och kommer att dras inför rätta i Ukraina.

Läs mer: Robin Bengtsson: Sobral gjorde ett övertramp

 

Avakov har även lagt ut tre bilder på den gripne blottaren och skriver att han kommer att få svara för att ha brutit mot allmän ordning. På ryska, språket som Avakov använder, kallas det huliganism. Nu väntar rättegång.

– Till dess kan denna skam för vårt land syssla med sin hobby i en isoleringscell. Jag skulle inte råda honom att göra det för tulltjänstemännen, skriver Avakov.

Enligt flera medier var mannen som sprang upp på scenen en ukrainsk medieprofil, som gjort sig känd för påflugna och ofta aggressiva hyss riktade mot världskändisar.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.