Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Poddaktuelle träningsprofilen Richard Simmons: ”Jag är inte borta, bara lite under isen”

Richard Simmons.
Richard Simmons. Foto: Richard Shotwell

Richard Simmons, den amerikanska träningsguru som drog sig tillbaka från rampljuset 2014, är inte borta. Ett uttalande på hans Facebooksida tillbakavisar de frågor som den populära podden ”Missing Richard Simmons” ställer.

En dag, i februari 2014, slutade Richard Simmons att komma till jobbet. Han var sedan åttiotalet världskänd som träningsprofil och höll i populära träningsklasser i Kalifornien, men försvann plötsligt från rampljuset utan någon vidare förklaring.

Läs mer: Här är DN:s nya podd – ”Kulturskymning”

Om det – vad som egentligen hände – handlar podcasten ”Missing Richard Simmons”, som hade premiär i februari i år.

Richard Simmons själv har nu för första gången uttalat sig i frågan.

Läs mer: De 29 bästa poddarna

sin Facebooksida skriver han: ”Är ni inte trötta på att höra och läsa om mig?! LOL! Vid det här laget vet ni väl att jag inte är ’borta’, bara lite under isen.”

Kommentaren från Simmons kommer två dagar efter att medierna rapporterat att han blivit tagen till sjukhus på grund av svåra magbesvär.

”Jag är säker på att jag kommer må bättre och snart får komma hem igen. Bara att veta att ni bryr er om mig har fått mig att må bättre”, skriver Simmons på sin Facebooksida.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.