Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

Jacques Greene: Feel infinite

4

ELEKTRONISKT
Jacques Greene
”Feel infinite”
(LuckyMe)

Omkring 2010, när Soundcloud var nytt och spännande och musikbloggarna slogs om vem som kunde droppa ”postdubstep” och ”sovrumsproducent” flest gånger i en text, fick R&B-sångerskor som Brandy, Ashanti och Aaliyah plötsligt ett nytt uppsving. Burial, Four Tet, James Blake och svenska HNNY var bara några som fångade nostalgin i en basigare förpackning. Bäst av alla lyckades Montrealproducenten Jacques Greene med sin Ciara-samplande hit ”Another girl”.

Visst kan hans karaktäristiska sound, R&B-sång över krispig two step, anklagas för att vara daterat i dag. Men hans senkomna debutalbum är ett fint exempel på någon som mognat i sitt signum. Samplingarna kommer numera från främlingar han hittat via Youtube och låtarna har en tydligare popstruktur snarare än beats designade för dansgolvet.

Bästa spår: ”Feel infinite”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.