Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

Susanne Sundfør: Music for people in trouble

Av Scandipopens stjärnor är Susanne Sundfør den mest säregna. En norsk musikexport med en stilistisk spännvidd från obskyr elektroakustisk musik till sval synthpop.

3

POP
Susanne Sundfør
”Music for people in trouble”

(Sonnet Sound/Warner)

Fast från början var det folkrock, jazz och klassiskt. Rötter som hon nu har återvänt till efter en livskris. Sångerna på nya skivan ”Music for people in trouble” snirklar sig sorgset fram genom en orolig samtid. Från det Stina Nordenstam-spröda öppningsspåret till den schamanistiskt mässande John Grant-duetten ”Mountaineers”. Bruset som avbryter ”The sound of war” låter som en varning om inkommande flyganfall, medan ”The golden age” lånar Lana Del Reys svala retroskimmer. Jag borde egentligen älska allt det här, men saknar ofta en dimension i både soundet och de lättrimmade texterna.

Bästa spår: ”Bedtime story”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.