Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Skivrecensioner

Träd Gräs och Stenar: Tack för kaffet/So long

Först gick grundaren i pension, sen dog basisten och därefter trummisen.

4

ROCK
Träd Gräs och Stenar
”Tack för kaffet/So long”
(Subliminal Sounds/Border)

Att Träd Gräs och Stenar har fortsatt genom allt detta är nästan lika förunderligt som att den musikaliska identiteten har förblivit intakt. När de nu ger ut ett avskedsalbum är det således inte bandet som lägger ned, bara ett farväl till de medlemmar som inte längre är med, men som här hörs i olika konstellationer mellan 2006 och 2012.

Mestadels en serie långa instrumentaltagningar mot molltonad gråvädershimmel, där den egenartade transpsykedelian får gott om tid att växa fram i sitt eget tempo. Ändå blir helhetsintrycket, när det samlas på detta vis, mer högstämt och sorgmodigt än vad jag vill tro är avsikten och något ytterligare avbrott som dumpunkdängan ”Pengar/Money” hade gjort gott.

Bästa spår: ”Farväl/Farewell”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.