Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Solsidan blir långfilm

Johan Rheborg på Segway i tv-serien "Solsidan"
Johan Rheborg på Segway i tv-serien "Solsidan" Foto: Robert Henriksson

Felix och Måns Herngren kommer att regissera en långfilm av TV4:s populära tv-serie Solsidan. Det bekräftas av Svenska Filminstitutet som har beviljat filmprojektet stöd.

Snart kommer en ny långfilm med ytterligare en man som heter Ove. Men när TV4:s populära tv-serie ”Solsidan” blir långfilm kommer ”Ove” med stor sannolikhet att spelas av Henrik Dorsin.

Kulturnytt i P4 rapporterar att Svenska Filminstitutet har beviljat filmen stöd och att det blir bröderna Felix och Måns Herngren som regisserar medan Jesper Harrie skriver manus.

Ett pressmeddelande från Svenska Filminstitutet antyder att berättelsen kommer att utspela sig i en annan exklusiv och sjönära ort än villastaden i Saltsjöbaden:"Vi följer de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov".

Läs merRheborg positiv till ”Solsidan”-film

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.