Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Tekniskt problem bakom Gentrys död

Troy Gentry avled i en helikopterolycka,
Troy Gentry avled i en helikopterolycka, Foto: AdMedia / Splash News

Helikopterolyckan i New Jersey där countrysångaren Troy Gentry och piloten omkom orsakades av problem med motorn, visar en preliminär rapport från den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten.

Piloten, James Evan Robinson, rapporterade kort efter att de lyft att helikoptern hade tekniska problem.

Efter att Robinson diskuterat problemet med experter på maken beslutade han att försöka utföra en autorotation, en form av kontrollerad nödlandning. Helikoptern kraschade kort senare i ett skogsområde i närheten av flygplatsen.

Läs mer: Troy Gentry död i helikopterolycka

Troy Gentry var den ena halvan av den populära countryduon Montgomery Gentry som bildades i slutet av 90-talet i Kentucky. Duon är mest känd för låtarna "My town", "Hillbilly shoes" och "Headlights". Andra halvan av duon består av Eddie Montgomery.

Troy Gentry blev 50 år.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.