Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ledare

America Vera-Zavala: "Jag vägrar att välja den minst onda av Trump och Clinton"

INLÄGG.

Jag sa i en tv-intervju i "Agenda" att jag hade varit mer förkrossad av att vakna upp med Clinton som president än med Trump eftersom hon varit drivande i 15 år av krigshets.

Det betyder naturligtvis inte att jag på något sätt sympatiserar med Donald Trump. Ändå hittar Amanda Björkman på att jag välkomnat Trump med värme och att vi har gemensamma mål (DN 29/11). Det måste vara en av de mest ohederliga vantolkningar av mina åsikter som jag hört på senare år.

Trumps seger är liberalernas misslyckande och för det måste man ta ansvar. Den politiska analys som kallt räknade med en Hillaryseger höll inte och att nu försöka klumpa ihop vänstern och Trump kommer knappast att hjälpa. Jag hade inte röstat på någon av dem och vägrar inordna mig i en logik som kräver att man väljer den minst onda. Det jag däremot kräver är någon form av hederlighet på Sveriges största ledarsida.

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.