Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ledare

Joakim Jardenberg: ”Samhället har förändrats – då behöver skolan också göra det”

INLÄGG.

Lisa Magnusson kommenterar (DN 5/7) en intervju med mig om skolans digitalisering. Tyvärr handlar texten ytterst lite om det jag säger och mer om det jag inte säger.

Självklart är inte det digitala ett självändamål, varken i skolan eller någon annanstans. Lika självklart ser jag på min egen kompetens som att jag inte vet bättre, bara annorlunda. Det är ur de perspektiven som jag närmar mig frågan.

Samhället har förändrats och då behöver skolan också göra det. Om vi har svårt att få till bra lärande med teknik i utbildningen, så ska vi lösa problemet genom att bli bättre på det, inte genom att kasta ut datorerna ur klassrummet eller låsa in mobilerna. Detta har Skolverket och den stora majoriteten av skolvärldens aktiva förstått. Men ett litet fåtal vill inte förstå. Det måste vi erkänna, bearbeta och lösa. Det är vi skyldiga eleverna.

Joakim Jardenberg

Internetexpert och skoldebattör

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.