Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ledare

Lena Nyberg: "Diskussionen borde handla om innehållet – inte författaren"

INLÄGG.

Erik Helmerson kritiserar (DN 28/11) Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) bland annat för vårt val av författare till rapporten ”Ung och extrem – om våldsbejakande vänsterextremism”.

När vi fick detta uppdrag från regeringen gjorde vi bedömningen att vi behövde anlita en extern författare. För att hitta rätt person kontaktade vi ledande forskare och experter i ämnet och efter att ha sammanställt deras svar valde vi ut en person. Under arbetet diskuterades texten med två andra forskare, en vid Örebro universitet och en vid Södertörns högskola.

Vi tycker att den pågående debatten kring personers politiska tillhörighet borde ersättas med att tala om innehållet i det vi publicerar. Än viktigare är diskussionen om hur vi förebygger att unga dras till våldsbejakande extremism.

Lena Nyberg

Generaldirektör Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

 

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.