Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ledare

Sara Woldu: "Jag är mot att staten sätter människor i kemiska fotbojor"

INLÄGG. Jag tycker det är djupt beklagligt att Amanda Sokolnicki (DN 9/5) använder SVT:s dokumentärserie ”Aldrig backa” i en ledarartikel som förespråkar sprutrum, sprututbyte och fortsatt lidande för mina missbrukade vänner.

Genom mitt deltagande i serien och som ansvarig för Kris- Stockholms mammagrupp ville jag just belysa vikten av varje mammas rätt till ett liv fritt från alkohol och andra droger. Jag är så trött på att politiker sitter och beslutar om huruvida sprutor ska delas ut när de inte har en aning om hur det är att leva i den verkligheten! Jag har levt i den verkligheten! Jag skulle önska att alla sprutor som delas ut i sprututbytet öronmärks så att politikerna själva få ta på sig ansvaret för de människor som tar en dödlig överdos med sprutor som tillhandahålls av staten!

Slutligen vill jag bara säga att jag för den här debatten för alla som lider i det medikaliserade samhället och som staten sätter i kemiska fotbojor!

Sara Woldu
Ordförande Kris-Stockholm

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.