Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ledare

Staffan Danielsson: ”Lastbilsattacken är ett för svagt och urvattnat ord”

INLÄGG.

Erik Helmerson attackerar (DN 20/4) att jag tycker att begreppet ”lastbils­attacken” är ett för svagt och urvattnat ord för att beteckna det vidriga terrordådet på Drottninggatan.

Jag tycker att ord och ordvalörer är viktiga, jag tycker att terrormord på oskyldiga människor är fasansfulla och vidriga handlingar.

Den 17 april användes begreppet ”lastbilsattacken” som begrepp för terrormorden på Drottninggatan i tre tunga medier. För att försöka påverka att detta inte kommer att ta över som begrepp kritiserade jag det och föreslog i sociala medier i stället ”terror­dådet” eller ”terrormorden”.

Helmerson drar också in islam och SD i debatten. Det får stå för honom, det enda jag diskuterar är att terrordåd är vidriga oavsett vem/vilka som utför dem.

Vi får se hur detta terrordåd kommer att benämnas i framtiden, jag har försökt påverka.

Staffan Danielsson, riksdagsledamot (C)

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.