Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Gävleborg nominerar Carl Bildt som M-ledare

Foto: Expressen/TT

Moderaterna i Gävleborgs län vill se förre utrikesministern Carl Bildt som partiledare. I andra hand nominerar de Ulf Kristersson, som redan säkrat en majoritet av ombuden vid partiets extrastämma nästa månad.

De båda är "bra personer att ena Moderaterna och bygga ett starkt lag för 2018 och framåt", motiverar Gävleborgsmoderaterna i ett pressmeddelande.

Tre andra förbund kom också fram till beslut under söndagen. Moderaterna i Jämtlands län och på Gotland nominerar Kristersson medan Moderaterna i Kronobergs län väljer att föreslå både Ulf Kristersson och Carl Bildt, utan någon inbördes rangordning.

I morgon, måndag, håller valberedningen ett möte då alla moderata länsförbund ska ha lämnat sina namnförslag, Ulf Kristersson har redan fått en majoritet av nomineringarna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.