Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

M i Uppsala vill ha Ulf Kristersson

Ulf Kristersson. Arkivbild.
Ulf Kristersson. Arkivbild. Foto: Lotta Härdelin

Stödet för Ulf Kristersson fortsätter att växa, och mycket talar nu för att han blir Moderaternas nästa partiledare. På torsdagskvällen blev han också nominerade av Moderaterna i Uppsala.

 

– Vi tycker att han företräder väljarna i Uppsala på ett väldigt gott sätt. Han är stark i jobbfrågan, i frågan om integration och de ekonomiska frågorna. De frågorna är väldigt viktiga i tillväxtregionen Uppsala, säger Fredrik Ahlstedt, vice förbundsordförande för Moderaterna i Uppsala län.

Kristersson har nu ett mycket starkt stöd inför extrastämman den 1 oktober. Senast på måndag måste alla län ha lämnat sina förslag till valberedningen.

Styrelsen i Uppsala var eniga om beslutet.

– Ulf har pluggat och bott i Uppsala i flera år tidigare, så vi känner till honom väl, säger Fredrik Ahlstedt.

Ahlstedt tror att Ulf Kristersson kan vara precis vad som krävs för att vända partiets negativa trend.

– Jag tror att han har stora möjligheter att lyfta opinionssiffrorna inför valet och samtidigt öka tydligheten i våra viktiga profilfrågor. Hittills har han också varit väldigt tydlig med att stänga SD-dörren, säger han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.