Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Arbogakvinnan häktas för mord på maken

Den 42-åriga kvinnan är sedan tidigare häktad misstänkt för mordet på sin far och mordförsöket på sin mor i en sommarstuga utanför Arboga. I dag häktades hon på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin make, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.

Kvinnans make hittades död i vattnet vid sommarstugan i augusti 2015. Polisen betraktade först mannens död som en drunkningsolycka, men efter en utredning av försäkringsbolaget If inleddes en förundersökning om misstänkt mord.

Även en 25-årig man är häktad misstänkt för inblandning i mordet på maken. Åklagare har begärt honom omhäktad och häktningsförhandlingen hålls under eftermiddagen.

Bakgrund: Arbogamorden

Den 42-åriga kvinnan sitter sedan september 2016 häktad misstänkt för mord respektive mordförsök på sin far och mor i en sommarstuga utanför Arboga.
Dessa brott erkände kvinnans pojkvän i februari, efter att ha suttit häktad i nästan ett halvår.
Den 20 mars häktades kvinnan även för mordet på sin 42-årige make, som i augusti 2015 hittades drunknad i Hjälmaren, inte långt från sommarstugan.
Först avskrev polisen dödsfallet som en olycka. Men efter påtryckningar från försäkringsbolaget If beslutade åklagare att inleda en förundersökning om misstänkt mord. Försäkringsbolaget hade uppmärksammat att kvinnan tecknat en livsförsäkring i sin makes namn, med sig själv som förmånstagare.
I mitten av november 2016 öppnades mannens grav för att kroppen skulle kunna genomgå en heltäckande rättsmedicinsk undersökning.
Kvinnan är även delgiven misstanke om stämpling till mord, och misstänks även för försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning i samband med makens död.
Sedan februari sitter även en 25-årig man häktad misstänkt för mordet på maken. Han nekar till brott.
Källa: TT:s arkiv.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.