Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Kvinna skottskadad i Örebro

En kvinna i 30-årsåldern hittades skjuten utomhus vid ett bostadsområde i Örebro. En man sitter anhållen misstänkt för mordförsök.

– Mannen överlämnade sig själv och har tidigare haft en relation med kvinnan, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Flera personer larmade polisen klockan 21.14 och uppgavs att ett flertal skott hörts i Brickebacken i Örebro. När polisen åkte till bostadsområdet hittade de en kvinna som var skottskadad.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus och var vid liv, uppgav polisen. Tidigt på måndagsmorgonen är det fortfararande oklart hur allvarliga kvinnans skador är. Polisen ville då ännu inte uppge hur många skott kvinnan träffats av eller var på kroppen hon träffats.

– Jag kommeterar inte någonting som har med kvinnans skadeläge att göra, säger  Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Örebro

Klockan 23.40  grep polisen en man i 40-årsåldern i Brickebacken i Örebro efter att mannen med hjälp av en annan person hade tagit kontakt med polisen. 

– Han hade en kontakt som hjälpte honom att kontakta polisen, säger  Jens auf der Heide.

Mannen greps sedan i närheten av den plats där den skottskadade kvinnan hittades. Polisen uppger att gripandet gick lugnt till. 

Vad hade kvinnan och mannnen för relation? 

– De har haft en relation tidigare, men vad motivet är går jag inte in på, säger  Jens auf der Heide. 

På måndagsmorgonen var polisens tekniska undersökning av brottsplatsen avslutad. Man ville då ännu inte gå in på vilka fynd som gjorts på platsen.

Mannen sitter nu anhållen misstänkt för försök till mord.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.