Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Man knivmördad i lägenhet i Hylte

Foto: Marcus Ålsnäs

En man blev i natt knivhuggen till döds när två män bröt sig in i en lägenhet i Hylte kommun, på gränsen mellan Halland och Småland. Ytterligare en man skadades lindrigt.

Polisen larmades strax före klockan halv tre till vad som först rubricerades som ett bråk mellan flera personer. Det visade sig att två personer tagit sig in i lägenheten och därefter gått till attack mot de båda männen. Dessutom hotades en kvinna som också fanns på platsen.

En av de attackerade männen skadades lindrigt och lyckades fly. Den andre mannen skadades dock allvarligt och avled under natten på sjukhus.

Enligt polisen känner de inblandade varandra sedan tidigare.

– Det blir bråk och männen går därefter till attack med knivar mot de två andra männen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen, till Aftonbladet.

Brottsplatsen är Folkets hus i Rydöbruk, en gammal faluröd byggnad från förra sekelskiftet. Teknisk undersökning pågår på platsen och polisen är mycket fåordig.

- Förundersökningssekretess råder, säger poliskommissarie Per-Erik Andersson efter att ha anlänt till platsen för att genomföra dörrknackningar i området.

En bit längre ned på den gata som går genom samhället har polisen spärrat av en annan fastighet som enligt polis på plats utanför Folkets hus "är av intresse".

Per-Erik Andersson vill inte närmare gå in på detaljer runt händelsen eller de båda män som blivit gripna.

- Jag vet helt enkelt inte, säger han och hänvisar till Grov Brott i Halmstad och polisens presstalespersoner i Västra Götaland. 

Kammaråklagaren Klas Lundgren.
Kammaråklagaren Klas Lundgren. Foto: Marcus Ålsnäs

Den som leder förundersökningen är kammaråklagare Klas Lundgren i Halmstad.

– En person är död, en person är skadad sen har det också skett övergrepp i rättssak, två personer är anhållna misstänkta för de här brotten. Teknisk undersökning pågår.

Har de anhållna männen hörts, har de någon inställning i skuldfrågan?

– Det har begärts försvarare för dem och de har inte lämnat några uppgifter annat än att de förnekar brott, säger kammaråklagare Klas Lundgren.

De anhållna männen är i 20- respektive 30-årsåldern. 

Enligt Sveriges radio är den äldre av de två männen misstänkt för grov misshandel av en man i Rydöbruk i slutet av april i år. Enligt radiokanalen har polisen ännu itne uppgett om det finns något samband mellan händelserna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.