Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Misstankar om bombplaner i Nässjö avskrivs

En 38-årig man i Nässjö avskrivs från misstankarna för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Han greps i somras misstänkt för att ha försökt köpa 400 kilo konstgödsel, som kan användas vid framställning av bomber, men misstankarna mot mannen försvagades under utredningens gång.

Säpo har nu helt släpp ärendet, rapporterar SVT Nyheter Jönköping, och fallet lämnas över till polismyndigheten i Jönköpings län. Brottsrubricering är ändrad till framkallande av fara för annan, brott mot lagen om sprängämnesprekursorer och brott mot kemikalieregisterförordningen.

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna.

– Jag tycker att han har gett vettiga förklaringar till alla frågor han fått i förhör. Det finns fullt av missförstånd i den här historien, sade mannens försvarare Mikael Svegfors till TT i augusti då 38-åringen släpptes ur häktet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.